top of page
tangentbord
IMG_3457_edited.jpg

Samuel Skantz

Copywriter & Strateg

5 snabba om mig:

 • Pappa till Filip & Theo. Gift med Sandra.
   

 • Tränar Crossfit så ofta jag kan och så länge kroppen håller. 
   

 • Skriver även utanför jobbet. Har nyligen färdigställt två barnböcker på rim som väntar på illustrationer.
   

 • Har spelat fotboll på semihög nivå, med spel i Div 1 som främsta merit. Skulle beteckna min spelstil som "bäst utan boll".
   

 • Älskar att laga mat och lider av stort kontrollbehov i köket.

Copywriter och strateg med fingertoppskänsla

Jag heter Samuel Skantz. En obotlig ordvitsare som växte upp i Mariestad, bodde några år i Karlstad och till slut hittade hem i Göteborg, där jag sedan 2014 hjälpt små och stora företag att nå ut – och nå in – med sin kommunikation.

 

Med 15+ års erfarenhet av såväl egenföretagande som anställning på byrå och marknadsavdelning kan den som anlitar mig förvänta sig både kreativ höjd och bred kompetens som spetsar dina budskap och tar din marknadsföring till nästa nivå.

 

Jag är redo att rycka in, vare sig du är småföretagare som vill kicka igång din marknadsföring, en CMO på marknadsavdelning som vill öka bandbredden i er leverans eller jobbar på byrå och vill komplettera arbetsgruppen med en extra kreatör.

 

Hör av dig till mig så hittar vi en lösning som passar.

Utbildning och erfarenheter

Jag är utbildad kommunikatör och copywriter med en Fil Kand. i Medie- och Kommunikationsvetenskap från Karlstads universitet (2006-2009) samt Copywriting på Berghs School of Communication (2013).

Efter några år som anställd på byråer och marknadsavdelningar har jag nyligen inlett ett nytt kapitel i egen regi. Här är några exempel på vad jag gjort de senaste åren:

Wint AB | 2017 - 2023

Collector Bank AB | 2017

Nyla Design AB | 2016 - 2017

ICA Reklam | 2014 - 2016

30 Fingrar AB | 2010 - 2014

I roller som Inbound Marketing Manager, Marketing & Communication Manager och tf. CMO formade jag Wints varumärkesarbete och innehållsstrategi, samt jobbade operativt med innehållsproduktion och copy.

Min titel var Community Manager och jag ansvarade för produktion och publicering av digitalt content i samtliga kanaler, samt copywriting och UX-writing för Collectors appar och digitala tjänster.

Klassisk copywriting i form av konceptuellt idéarbete vid framtagning av allt från kampanjer till varumärkesutveckling. Skrev även en hel del webb- och annonscopy samt annan textproduktion. Bland kunderna fanns både små och stora företag, såväl lokala som nationella.

Arbetade som copywriter på ICAs inhousebyrå, där jag bland annat var ansvarig copy för ICA Kvantum-profilen, vilket innebar arbete med allt från centrala kampanjer till butiksunika koncept. Skrev också artiklar till det månatligen utgivna magasinet Månadens skörd och jobbade nationellt med lanseringen av ICAs onlinehandel.

Grundare, delägare, copywriter och projektledare. Detta var min förra vända som egenföretagare. Ett bolag som började som en duo, men utvecklades till en liten byrå på tre samt ett kontor i form av ett litet kreatörskollektiv med bland annat fotograf, 3D-animatör och illustratör inhouse.

Daniel Sjölin

CEO/Strategist på NTMY Agency

“Samuel är inte bara en bra copywriter och kommunikatör, hans nytänkande och inspirerande idéer är något som verkligen imponerar. Jag har haft förmånen att arbeta med Samuel i flertalet projekt. Hans driv, engagemang och ständiga stävan efter perfektion gör att han även engagerar andra att prestera på hög nivå.”

bottom of page